Wat is vacuüm isolatieglas (VIG)?

Vacuümglas bestaat uit twee glasbladen die gescheiden worden gehouden door een afdichting van glassoldeer of metaal. Tussen de glasbladen is er een vacuümruimte variërend tussen de 0,15 en 0,3mm die op afstand gehouden worden door micropillars. Het vacuüm verhinderd de warmteoverdracht tussen de 2 glasplaten en de aanwezige low-e coating zorgt voor minder warmteverlies. Door de uiterst dunne samenstelling en het voordeel van licht gewicht is het makkelijk te integreren in elk beglazingssysteem. Tevens heeft vacuümglas een hoge betrouwbaarheid met betrekking tot levensduur mede door de hoge eisen met betrekking tot de randafdichting.

 

Vacuümglas verbeterd de prestatie van elke beglazingssysteem. De thermische prestaties zijn tot 4x beter dan het gangbare isolerende glas en tot 10x beter dan systemen met enkele beglazing. Op het gebied van geluidwering heeft vacuümglas bijzonder goede resultaten die zelfs dubbele en drievoudige beglazing kunnen overtreffen!

 

Ons vacuümglas heeft de hoogste isolatiewaarde op dit moment in de markt verkrijgbaar in vergelijking met andere aanbieders en zelfs tot 40% betere isolatiewaarde dan drievoudige beglazing  met 2x spouw 15. Ons vacuümglas is dus met afstand de beste keus! Zorg er wel voor dat er in balans geïsoleerd wordt in combinatie met dak-,gevel- en vloerisolatie.