Ons vacuümglas biedt tot 40% betere thermische prestaties als 3-voudige beglazingen, maar veel dunner, lichter in gewicht en plaatsbaar in praktisch elk type kozijn. Hoe lager de U-waarde van het glas, hoe beter de warmte-isolatie.

Jazeker ons vacuümglas is te assembleren tot zonwerende beglazingen, gelaagd glas, Hybride maken tot isolatieglas in praktisch iedere combinatie denkbaar, zeefdrukken etc etc.

Ja, ons vacuümglas is te assembleren tot dun isolatieglas in klassieke, monumentale en ambachtelijke uitstraling.

Ons vacuümglas heeft t.o.v. andere vacuümglassoorten wel tot 40% hogere isolatiewaarde

Ons vacuümglas heeft veel minder micropillars (zeer kleine afstandhouders tussen het glas)

Ons vacuümglas is leverbaar in hardglas (5x sterker)

Ons vacuümglas kan in zonwerende beglazing worden geleverd

Bij ons vacuümglas treedt geen condensatie op aan de kamerzijde wel een buitentemperatuur van -60 graden.

Echter met de extreem goede isolatiewaarde van ons vacuümglas kan condensvorming aan de buitenzijde ontstaan bij een lage buitentemperatuur en een hoge relatieve luchtvochtigheid. Het risico op condensvorming is het grootst in de ochtenduren tijdens het voorjaar en het najaar. De condens verdwijnt zodra de buitentemperatuur stijgt en de luchtvochtigheid afneemt. Bij isolerende beglazing met een goede warmte-isolatie is het warmteverlies door het glas beperkt en blijft de buitenruit relatief koud, waardoor het risico op de aanzet van condens op het glas groter is. Hoe beter de warmte-isolatie van de beglazing, hoe groter dit risico. Eventuele condensvorming ontstaat niet door een fout in het product, maar is juist een gevolg van de zeer goede warmte-isolatie van de beglazing en het bewijs dat het glas “werkt”. Dit proces treedt al op bij standaard hoogrendements-glas.

Geventileerd systeem

De plaatsing van vacuumglas in een geventileerd systeem dient te voldoen aan de geldende normen (NPR 3577) voor het plaatsen van isolerend dubbel glas. Dit document ‘Plaatsingsdetail dubbel glas’ is te downloaden op kenniscentrumglas.nl

 

Gesloten systeem

De plaatsing van vacuumglas in een gesloten systeem dient te voldoen aan:

▪ Er dient een omtrekspeling van twee millimeter per zijde gehanteerd te worden. Of te wel strakke sponningmaat in de breedte minus vier millimeter. Dit geldt tevens voor de strakke hoogtemaat.
▪ De ruit dient in de sponning verlijmt te worden met Bloem Renoseal. En kan eventueel ondersteunt worden met twee smalle glasblokjes die de ruit volledig ondersteunt.
▪ Aan de binnen- en buitenzijde dient de ruit in een volledig kitbed geplaatst te worden van Bloem Renoseal. Het is cruciaal dat er geen luchtinsluitingen zijn waar mogelijke vocht ophopingen kunnen ontstaan.

▪ Ter voorkoming van vochtindringing is het van belang dat de aansluiting van het glas en de Bloem Renoseal goed overschilderd wordt. De verf dient het glas circa 1,5 à 2mm te overlappen als extra afdichting.